Kolač z jagodami in bananami

8. 7. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kolač z jagodami in bananami (foto: burdafood)
burdafood

Jagodno-bananinemu kolaču se odlično poda osvežilna limonovo-maskarponejeva krema

Za 20 kosov potrebujete

  • 100 g mletih lešnikov
  • 200 g zmehčanega masla
  • 200 g sladkorja
  • pol žličke nastrgane lupinice neškropljene limone
  • 4 jajca
  • 2 zreli banani
  • 200 g moke
  • pol zavitka pecilnega praška
  • 1 kg jagod
  • 4 žlice limonovega soka
  • 250 g maskarponeja
  • 2 žlici vaniljevega sladkorja
  • 1 zavitek tortnega obliva (rdečega)

Priprava

Lešnike popražite v teflonski ponvi brez dodatka maščobe in jih stresite na krožnik. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Globlji pekač obložite s papirjem za peko.

Penasto stepite maslo, sladkor in limonovo lupinico. Drugo za drugim primešajte še jajci. Olupite banano in 1 zmečkajte z vilicami. Zmešajte moko, lešnike in pecilni prašek. Mešanico skupaj s pretlačeno banano primešajte masleni masi. Testo porazdelite po pekaču.

Kolač pecite približno 20 minut in počakajte, da se po peki ohladi. Očistite jagode in jih prerežite na pol. Banano zrežite na rezine in jih nakapajte z 2 žlicama limonovega soka. Marskarpone kremasto zmešajte z 2 žlicama limonovega soka in vaniljevim sladkorjem. S kremo premažite ohlajen kolač in nato po njem razporedite jagode in banane.

Po navodilih z embalaže pripravite tortni obliv, ga prelijte po sadju in počakajte, da se strdi. Kolač nato zrežite na kose.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?