V hrustavem zavojčku se skriva slasten ragu.
Za 8 oseb potrebujete
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 kg mletega mesa
- 2 čebuli
- 3 korenčke
- 3 stebla zelene
- 2 stroka česna
- 3 žlice moke
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 200 ml rdečega vina
- 800 ml goveje juhe
- timijan/worcestrsko omako
- lovorjev list
- 500 g listnatega testa
Priprava
V ponvi segrejte en del olja in na njem dobro popecite meso. V drugi posodi segrejte preostalo olje in na njem popražite drobno sesekljano čebulo, korenje in zeleno, da se vse skupaj lepo zmehča (približno 10 minut). Dodajte česen, moko in paradižnikovo mezgo. Pražite nekaj minut in nato dodajte še meso. Prilijte vino in ko izpari, dodajte še juho, timijan, worcestrsko omako in lovorjev list. Vse skupaj naj na nizki temperaturi lahno vre približno 4 minute. Odstranite lovorjev list in timijan ter ragu prelijte v model za narastke.
Ragu prekrijte z razvaljanim listnatim testom, ga premažite z mlekom ali razžvrkljanim jajcem in ga pecite približno 20 minut.
Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 29 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?