Korenčkovi mafini s svežim sirom

20. 4. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Korenčkovi mafini s svežim sirom (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Sočni, kremni, aromatični – sijajno

Za 12 kosov potrebujete

Za testo:

  • 200 g korenja
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 3 jajca
  • sok in nastrgano lupinico neškropljene limete
  • 150 g moke
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 žlico kakava
  • 1 noževo konico nastrganega muškatnega oreščka

Za okras:

  • 100 g smetane
  • 200 g svežega sira
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • kakav v prahu

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Vdolbinice modela za mafine obložite s papirnatimi modelčki. Korenje olupite in ga drobno nastrgajte. Penasto stepite zmehčano maslo in sladkor. Jajca razžvrkljajte z limetinim sokom in lupinico. Skupaj z moko, pecilnim praškom, kakavom, korenjem, muškatnim oreščkom in cimetom jih primešajte masleni kremi. Vse skupaj dobro premešajte in maso porazdelite po modelčkih. Mafine pecite približno 25 minut. Nato jih vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladijo.

Smetano čvrsto stepite. Gladko zmešajte sveži sir in sladkor v prahu in postopoma primešajte še smetano. Kremo dajte v vrečko za dresiranje z velikim zvezdastim nastavkom in z njo okrasite ohlajene mafine. Postavite jih v hladilnik. Pred serviranjem jih poprašite z malce kakava v prahu.

Čas priprave: približno 60 minut.

Na kos: približno 310 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?