Odlična ideja, ko si zaželite lahke, a izjemno okusne in kremaste jedi.
"Sezona bučk" je že tukaj, z njo pa tudi številni slastni recepti. Tokrat vam razkrivamo, kako pripraviti okusno bučkino omako, ki se odlično poda k testeninam ali njokom.
Morda menite, da za kremasto omako potrebujete mleko ali smetano, a tokrat vam dokažemo, da lahko odlično kremasto omako pripravite tudi brez teh sestavin. Preverite, kako.
Sestavine:
- 2 srednje veliki bučki
- 1 pest očiščene rukole
- 1 žlica pinjol ali indijskih oreščkov
- 2 žlici oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 700 ml zelenjavne jušne osnove
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Bučke očistite, operite in narežite na kocke. Česen olupite in nasekljajte.
2. Na suhi ponvi na hitro popecite pinjole oziroma indijske oreščke.
3. Na oljčnem olju prepražite česen, da zadiši. Nato mu dodajte narezane bučke, jim dodajte sol in poper ter jih popražite, da dobijo zlato barvo. Čez popečene bučke nato prelijte jušno osnovo in vse skupaj kuhajte na zmernem ognju.
4. Ko se bučke zmehčajo, jih odstavite iz ognja. Primešajte jim še rukolo, pinjole/indijske oreščke ter vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom ali blenderjem, da dobite gladko, kremasto omako.
5. Omako postrezite z njoki, testeninami ali drugim živilom po okusu.
Bonus video: Prehranska strokovnjakinja pojasnjuje vse, kar morate vedeti o rastlinski prehrani
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?