Kremna torta z jagodami

7. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Kremna torta z jagodami (foto: Profimedia)
Profimedia

Jagode so najboljše v sezoni - kar privoščite si jih!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 150 g temne čokolade 
  • 100 g masla 
  • 3 jajca
  • 160 g sladkorja 
  • 150 g moke

Za kremo:

  • 100 g temne čokolade 
  • 150 g jagod 
  • 600 g pasirane skute 
  • 150 g sladkorja 
  • 150 g masla

Za okrasitev:

  • 60 g temne čokolade 
  • 20 g masla
  • 100 g jagod 
  • 50 g čokoladnih ostružkov

Priprava:

1 Čokolado nalomite na majhne koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte maslo in vse skupaj dobro premešajte. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Peno vmešajte v stopljeno čokolado in na koncu dodajte še presejano moko.

2 Testo prelijte v namaščen tortni model (premera 22 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko. 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato ga prevrnite iz modla in okoli njega namestite tortni obod.

Rezervacija preko Bookinga ali direktno? Primer iz Bovca razkrije veliko razliko

3 Nad vročo vodno kopeljo stopite čokolado za kremo. Očistite jagode, jih sesekljajte in pretlačite s paličnim mešalnikom. Skuti primešajte sladkor, dodajte maslo in vse skupaj dobro premešajte. Kremo razdelite na dva dela. Prvemu delu primešajte čokolado in kremo prelijte po testu. Torto postavite v hladilnik, da se strdi.

4 Drugemu delu primešajte jagodni pire in ga razporedite po ohlajeni čokoladni kremi. Torto ponovno postavite v hladilnik. Nato odstranite obod in torto prelijte s stopljeno čokolado z maslom. Okrasite z očiščenimi in sesekljanimi jagodami in čokoladnimi ostružki.

Foto: Profimedia