Jagode so najboljše v sezoni - kar privoščite si jih!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 150 g temne čokolade
- 100 g masla
- 3 jajca
- 160 g sladkorja
- 150 g moke
Za kremo:
- 100 g temne čokolade
- 150 g jagod
- 600 g pasirane skute
- 150 g sladkorja
- 150 g masla
Za okrasitev:
- 60 g temne čokolade
- 20 g masla
- 100 g jagod
- 50 g čokoladnih ostružkov
Priprava:
1 Čokolado nalomite na majhne koščke in jih stopite nad vročo vodno kopeljo. Dodajte maslo in vse skupaj dobro premešajte. Jajca penasto stepite s sladkorjem. Peno vmešajte v stopljeno čokolado in na koncu dodajte še presejano moko.
2 Testo prelijte v namaščen tortni model (premera 22 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko. 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se ohladi, nato ga prevrnite iz modla in okoli njega namestite tortni obod.
3 Nad vročo vodno kopeljo stopite čokolado za kremo. Očistite jagode, jih sesekljajte in pretlačite s paličnim mešalnikom. Skuti primešajte sladkor, dodajte maslo in vse skupaj dobro premešajte. Kremo razdelite na dva dela. Prvemu delu primešajte čokolado in kremo prelijte po testu. Torto postavite v hladilnik, da se strdi.
4 Drugemu delu primešajte jagodni pire in ga razporedite po ohlajeni čokoladni kremi. Torto ponovno postavite v hladilnik. Nato odstranite obod in torto prelijte s stopljeno čokolado z maslom. Okrasite z očiščenimi in sesekljanimi jagodami in čokoladnimi ostružki.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "V vsakem žanru najdeš dobre in slabe pesmi." | Raiven