Občasno se prileže nekaj sladkega ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 240 g bebi piškotov
- 40 g masla
- 50 g bele čokolade
Za kremo:
- 500 g maskarponeja
- 100 g kremnega smetanovega namaza
- 200 g kisle smetane
- 90 g sladkorja v prahu
- 80 g ribeza
- 12 listov želatine
Za okrasitev:
- 100 g bele čokolade
- 50 ml smetane
Priprava:
1 Bebi piškote drobno zmeljite. Čokolado in maslo dajte v skledo in ju stopite nad vročo vodno kopeljo. Nato primešajte še mlete piškote. Skledo nato postavite vstran. Ohlajeno maso zatisnite ob dno in obod modla.
2 Želatino za 10 minut namočite v hladno vodo. Maskarponeju primešajte smetanov namaz, kislo smetano, sladkor in ribez. Odvzemite tretjino kreme, jo malce segrejte in v njej stopite ožeto želatino. Primešajte preostali kremi in jo razporedite o piškotnem dnu. Torto čez noč postavite v hladilnik.
3 Belo čokolado stopite nad vročo vodno kopeljo. Ločeno malce segrejte smetano in vanj lahno vmešajte stopljeno čokolado. Prelijte po torti in pustite, da steče navzdol. Torto okrasite z ribezom in jo spet za nekaj ur postavite v hladilnik.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem