Zelje in krompir v malce drugačni kombinaciji ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 čebulo
- 200 g prekajenega mesa
- olje
- 500 g kislega zelja
- kumino
- sol
- sladkor
- 1 kg surovega krompirja
- 2 jajci
- 1 žlico majarona
- 3 stroke česna
- 150 ml mlačnega mleka
- 1 zavitek pecilnega praška
- 4 žlice moke
Priprava:
1. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Prekajeno meso zrežite na majhne kocke. V večji ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in meso. Kislo zelje odcedite, nato ga primešajte sestavinam v ponvi, dodajte kumino in vse skupaj zalijte z malo vode. Pokrijte ponev in vse skupaj dušite do mehkega. Nato sestavine začinite s soljo in poprom.
2. Olupite krompir, ga drobno nastrgajte in stresite v skledo. Začinite ga s soljo, dodajte jajci, majaron in strt česen. Prilijte mlačno mleko, dodajte pecilni prašek in na koncu vgnetite še moko.
3. Polovico krompirjevega testa razporedite po teflonskem modelu. Prekrijte ga s kislim zeljem in po njem razporedite preostalo krompirjevo testo. Pito 60 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se malce ohladi, nato pa jo zrežite na porcije.
Foto: Profimedia