Kako bi bilo najbolj optimalno hraniti kruh?
Se tudi vam dogaja, da se vam kruh hitro pokvari? Že v splošnem gre za živilo, ki hitro izgubi svežino, k kvarjenju pa pripomorejo tudi drugi dejavniki, kot so:
- Vrsta kruha;
- Shranjevanje kruha;
- Okoljski dejavniki (vlaga, temperatura...).
Če kruh pustite na kuhinjskem pultu, v predalu ali posebnem zabojniku za kruh, še posebej pa če ga hranite v plastični vrečki – naj vam takoj povemo, da to ni dobra ideja. Kruh, ki je shranjen v plastični vrečki, se bo hitro izsušil, medtem ko obstaja možnost, da se v zabojniku razvije plesen.
Če že uporabljate vrečko, izberite papirnato ali pa kruh ovijte v kuhinjsko krpo. Najboljša rešitev, čeprav se vam morda zdi nenavadna, pa je, da kruh shranite v zamrzovalniku, piše krstarica.com.
Na ta način boste vedno imeli svež hlebec, ki ga lahko odmrznete na dva načina:
- Če ga potrebujete takoj, zamrznjen kruh vzemite iz zamrzovalnika, ga zavijte v aluminijasto folijo in pogrejte v pečici.
- Če želite imeti svež kruh zjutraj, ga zvečer vzemite iz zamrzovalnika in položite na čisto kuhinjsko krpo, da se počasi odtali čez noč. Zjutraj bo okus enak, kot da ste ga pravkar kupili v pekarni.
Tako boste uživali v svežem kruhu, ne da bi ga shranjevali v neprimernih pogojih.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec