Odličen za malico ali prigrizek ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g polnozrnatega kruha
- 2 avokada
- 400 g paradižnikov
- 1 žlico sezamovega olja
- 3 žlice olivnega olja
- 1 limeto
- javorjev sirup
- sol, poper
- 1 pest koriandrovih lističev
- metine lističe
- peteršilj
Priprava:
Kruh zrežite na kocke, jih razporedite po pekaču in nakapajte s sezamovim oljem. Približno 15 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V tem času jih večkrat premešajte.
Avokada prepolovite, odstranite koščico, izdolbite meso sadeža in ga zrežite na kocke. Oprane paradižnike zrežite na kocke.
Za pripravo polivke iztisnite sok limete in primešajte olivno olje, malce javorjevega sirupa, sol in poper. Vse sestavine zmešajte v skledi in solato okrasite z drobno sesekljanimi zelišči.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem