Sladki nadev!
Za 4 osebe potrebujete:
- 60 g rozin
- 5 žlic ruma
- 4 jabolka
- 2 žlici limetinega soka
- 40 g trsnega sladkorja
- 1/2 stroke vanilje
- 12 rezin toasta
- 50 g marelične marmelade
- 80 g masla
- 200 ml smetane
- 100 ml mleka
- 3 jajca
- sladkor v prahu za posipanje
Priprava:
1 Rozine oplaknite s toplo vodo in jih odcedite. Nato jih stresite v skledo, jih prelijte z rumom in jih namakajte 15 minut. Očistite jabolka, jih olupite, odstranite peščišče in sadje zrežite na rezine.
2 Nakapajte jih z limonovim sokom in primešajte sladkor in sredico stroke vanilje. Štiri rezine kruha premažite z marmelado. Tretjino masla uporabite za namastitev modela za narastke in vanj razporedite te rezine kruha.
3 Po njih razporedite rezine jabolk in jih potresite z rozinami. Nato povrhu razporedite še trikotnike preostalih rezin kruha. Smetani primešajte mleko in jajca ter mešanico prelijte po sestavinah v modlu.
4 Vse skupaj pustite stati približno 15 minut, nato pa povrhu razporedite preostale koščke masla. Narastek približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite še vroče in narastek potresite s sladkorjem v prahu.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem