S piščančjim mesom in klobaso: poslastica za vse mesojedce.
Za 4 osebe potrebujete
- 300 g piščančjih stegen brez kosti
- 1 žličko začimb za piščanca
- 1 žlico olja
- 1 žlico masla
- 300 g brokolija
- 1 klobaso
- 2,5 skodelice kuhanega kuskusa
- poper
- sol
- 1 porcijo bešamelne omake (glej namig)
- maščobo za model
Priprava
Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na kose. Potresite jih z začimbami in jih popecite na vročem olju z maslom. Brokoli razdelite na brstiče in jih 4 minute kuhajte v slani vodi. Vodo odlijte, brokoli oblijte s hladno vodo in ga odcedite. Suho salamo olupite in jo zrežite na tanke rezine. Te še prepolovite. Namastite model za narastke. V skledo stresite kuhan kuskus, dodajte še meso in klobaso ter vse skupaj začinite s soljo in poprom.
Mešanico porazdelite po modelu, po njej razvrstite še brokoli in vse skupaj prelijte z bešamelno omako. Narastek pecite 35 minut v pečici, segreti na 170 stopinj.
Namig: V posodi stopite 1 zvrhano žlico masla, ga potresite z 1 žlico moke in pripravite svetlo prežganje. Med mešanjem prilijte 350 ml toplega mleka. Stepajte in ob stalnem mešanju pustite na nizki temperaturi lahno vreti 6 do 8 minut. Posodo odstavite in počakajte, da se bešamel ohladi. Nato ga začinite s soljo, mletim belim poprom, in če želite, še z muškatnim cvetom. Ohlajeni omaki primešajte 30 g nastrganega sira. Uporabite za narastek s kuskusom.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 440 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 22 g, ogljikovi hidrati: 32 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?