Različne sestavine, ki skupaj sestavijo odlično rižoto!
Za 4 osebe potrebujemo:
- 800 ml perutninske juhe
- 120 g masla
- 3 šalotke
- 400 g riža
- 300 ml belega suhega vina
- 200 g zamrznjenega graha
- 150 g stročjega graha
- 100 g parmezana + parmezan za okrasitev
- sol, sveže mleti črni poper
- 15 metinih lističev + nekaj lističev za okrasitev
- nastrgano lupinico 2 limon
- stročji grah za okrasitev
Priprava:
1 Juho zavrite. V kozici stopite polovico masla in na njem popražite drobno sesekljano šalotko, nato dodajte riž, premešajte in prilijte belo vino.
2 Ko se vino pokuha, po posameznih zajemalkah postopoma dodajajte juho. Naslednjo zajemalko dodate šele takrat, ko povre prejšnja tekočina. Rižoti med kuhanjem primešajte grah in stročji grah.
3 Ko se riž zmehča, dodajte preostalo maslo, nastrgan parmezan, sol, poper, sesekljano meto in limonino lupinico.
4 Rižoto potresite z nastrganim parmezanom in jo okrasite s stročjim grahom in metinimi lističi.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem