Sladica brez sladkorja ...
Sestavine (za pekač, premera 26 cm):
- 300 g pirine moke (pol bele in pol polnozrnate)
- 1 žlička pecilnega praška
- 1/2 žličke sode bikarbone
- ščepec himalajske soli
- 13 g maka
- 2 žlici naribane limonine lupinice
- 1 žlica kokosovega olja
- 2 velika beljaka
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 120 g grškega jogurta z 2 % maščobe
- žlici agavinega sirupa
- 6 žlic limoninega soka
- 180 ml ovsenega mleka
Priprava:
V eni posodi zmešamo suhe sestavine. V drugi zmiksamo beljake, limonino lupinico, limonin sok, ovseno mleko, jogurt, vaniljo, kokosovo olje in agavin sirup. Dodamo suhe sestavine. Pečemo na 180 stopinj približno 20–25 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?