Poizkusite kakšen okus nastane, če združimo losos in rdečo peso...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 rdeči pesi
- 1/2 limone
- 1 žlico sesekljanega koprca
- sveže mleti poper
- 3 žlice olivnega olja
- 4 filete lososa brez kože
- 200 g basmati riža
- 50 g črnega riža
- 2 rdeči čebuli
- 80 g kislih kumaric
- 2 kuhani rdeči pesi
- 1/2 žlice soli
- 2 žlici olja
- 1 vejico koprca
Priprava:
1 Peso olupite in jo nastrgajte v skledo. Dodajte sok pol limone, sesekljan koprc, ščepec popra in olje. V to mešanico položite lososa in ga marinirajte 3 ure.
2 Ločeno skuhajte obe vrsti riža. Po kuhanju ju odcedite, zmešajte skupaj in počakajte, da se ohladita. Olupljeno čebulo, kumarice in kuhano peso zrežite na paličice.
3 Zelenjavo primešajte rižu in ga začinite s soljo. Lososove filete vzemite iz marinade in jih odcedite.
4 V ponvi segrejte olje in na njem na srednji temperaturi filete pecite z vsake strani po 3 minute. Postrezite z riževo solato in vejico koprca.