Losos, mariniran v rdeči pesi

31. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Losos, mariniran v rdeči pesi (foto: Profimedia)
Profimedia

Poizkusite kakšen okus nastane, če združimo losos in rdečo peso...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 rdeči pesi
  • 1/2 limone
  • 1 žlico sesekljanega koprca
  • sveže mleti poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 4 filete lososa brez kože
  • 200 g basmati riža
  • 50 g črnega riža
  • 2 rdeči čebuli
  • 80 g kislih kumaric
  • 2 kuhani rdeči pesi
  • 1/2 žlice soli
  • 2 žlici olja
  • 1 vejico koprca

Priprava:

1 Peso olupite in jo nastrgajte v skledo. Dodajte sok pol limone, sesekljan koprc, ščepec popra in olje. V to mešanico položite lososa in ga marinirajte 3 ure.

2 Ločeno skuhajte obe vrsti riža. Po kuhanju ju odcedite, zmešajte skupaj in počakajte, da se ohladita. Olupljeno čebulo, kumarice in kuhano peso zrežite na paličice.

3 Zelenjavo primešajte rižu in ga začinite s soljo. Lososove filete vzemite iz marinade in jih odcedite.

4 V ponvi segrejte olje in na njem na srednji temperaturi filete pecite z vsake strani po 3 minute. Postrezite z riževo solato in vejico koprca.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"