Idealno, če želite presenetiti svoje goste
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g dolgozrnatega riža
- sol
- 1 šalotko
- 1 strok česna
- 350 g ostrigarjev
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 4 žlice masla
- 60 g drobtin
- 1 rumenjak
- poper
- 350 g lisičk
- 4 lososove filete (po 200 g)
- 2 žlici limoninega soka
- 5 žlic oljčnega olja
- 3 žlice sesekljanih zelišč
Priprava
Riž skuhajte v vreli slani vodi po navodilih z embalaže. Po kuhanju vodo odlijte in riž odcedite.
Olupite šalotko in česen ter ju zrežite na kocke. Očistite ostrigarje in jih zrežite na kocke. Popecite jih na 1 žlici vročega masla in jih pecite toliko časa, da izpari vsa tekočina. Prilijte balzamični kis in ga pokuhajte. Nato dodajte še 1 žlico masla, šalotko in česen ter vse skupaj popecite. Primešajte še drobtine in rumenjak in gobe začinite s soljo in poprom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Lisičke očistite in jih po potrebi prepolovite. Lososove filete oplaknite, jih obrišite do suhega in jih nakapajte z limoninim sokom. Približno 2 minuti jih pecite na 3 žlicah vročega olja. Pekač obložite s papirjem za peko in ga premažite z 2 žlicama olja. Riž razporedite po papirju (v velikosti filetov). Nanj položite lososove filete, jih prekrijte z gobovo maso in ribo pecite približno 10 minut. Lisičke približno 5 minut dušite na 2 žlicah vročega masla in jih začinite s soljo in poprom. Pečene filete postrezite z gobami, zelišči in po želji še z limono.
Čas priprave: približno 55 minut.
Na osebo: približno 645 kcal, beljakovine: 49 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 48 g.