Lososova lazanja s črnim korenom

8. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lososova lazanja s črnim korenom

Lahka lazanja polna okusa.

Za 4 osebe potrebujete

• sok 2 limon

• 500 g črnega korena

• sol

• 50 g masla

• 50 g moke

• 750 ml mleka

• 250 ml juhe

• poper

• nariban muškatni orešček

• 3 vejice kopra

• 350 g lososovega fileta brez kože

• 6–9 listov za lazanjo

• 50 g mocarele

Priprava

V veliko skledo nalijte vodo in ji dodajte sok 1 limone. Črni koren operite, mu porežite konce in ga olupite. Olupljene korene sproti polagajte v vodo z limono. Nato jih denite v vrelo osoljeno vodo in jih kuhajte od 10 do 12 minut. Na cedilu jih prelijte z mrzlo vodo in jih dobro odcedite.

Maslo raztopite in na njem zarumenite moko. Med mešanjem dodajte mleko in kuhajte približno 5 minut. Bešamel začinite s soljo, poprom, muškatom in limoninim sokom. Koper oplaknite, sesekljajte in primešajte bešamelu.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Lososa oplaknite in osušite ter zrežite na približno pol cm debele rezine. Korene po dolgem prerežite na pol. Dno pekača za lazanjo namastite in po njem razmažite tanko plast bešamelne omake. Nato v plasteh naložite po od 2 do 3 liste za lazanjo, koren in lososa. Vsako plast premažite z mešamelom. Lazanjo posujte z naribano mocarelo in jo pecite od 30 do 35 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 20 minut.
Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?