Malinova čokoladna torta je pripravljena en dva tri, in to z zelo malo sestavinami. Preverite recept.
Malinova čokoladna torta
Za 12 kosov potrebujete
- 5 jajc
- sol
- 125 g sladkorja
- 1 žlico vaniljevega sladkorja
- 100 g moke
- 30 g kakava v prahu
- 375 g čokoladnega sojinega deserta
- 200 g malin
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Dno tortnega modela (premera 26 cm) obložite s papirjem za peko. Ločite rumenjake od beljakov. Iz beljakov z malce dodatka soli stepite trd sneg. V drugi skledi penasto stepite rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor. Rumenjakovo peno nato dodajte snegu. Zmešajte moko in kakav, mešanico presejte in jo z žlico počasi vmešajte v jajčno maso. Biskvitno maso vlijte v tortni model in jo pogladite. Biskvit pecite približno 25 minut. Nato ga prevrnite na kuhinjsko rešetko, počakajte, da se ohladi, in ga nato vodoravno prerežite.
Spodnji del biskvita premažite s 180 g čokoladnega sojinega deserta in ga pokrijte z drugim delom. Preostal desert porazdelite po vrhu torte in ga pogladite. Preberite maline, jih oplaknite in odcedite ter jih porazdelite po torti. Torto nato postavite v hladilnik.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na kos: približno 210 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 25 g.
Preveri še recept za malinove mini tortice.
Novo na Metroplay: Alenka Husič o najlepših spominih, vzgoji hčerk in pestrem preteklem letu