Malinove rezine

15. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Malinove rezine (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Recept za malinove rezine s hrustljavim krokantovim dnom vas bo navdušil!

Malinove rezine

Za 9 kosov potrebujete

Za dno:

  • 5 jajc
  • 60 g sladkorja
  • 120 g prepečenca
  • 120 g krokanta
  • 3 žlice kakava v prahu
  • 50 g moke
  • 2 žlici jedilnega škroba

In:

  • 1 kg malin
  • 700 g smetane
  • 3 žlice vaniljevega sladkorja
  • 2 cl malinovega žganja

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Ločite rumenjake od beljakov. Beljakom dodajte 30 g sladkorja in stepite trd sneg. Rumenjake penasto stepite s preostalim sladkorjem. Zmeljite prepečenec. Primešajte mu krokant, kakav, moko in škrob. Mešanico skupaj s snegom primešajte rumenjakovi peni. Testo porazdelite po pekaču (30 x 40 cm), obloženem s papirjem za peko, ga pogladite in pecite približno 12 minut. Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, posuto s sladkorjem, odstranite papir in počakajte, da se dno ohladi.

Preberite maline. Smetani dodajte 2 žlici vaniljevega sladkorja in žganje ter jo čvrsto stepite. Dno vodoravno prerežite. Okoli enega namestite okvir in po njem premažite dve tretjini smetane. Po njej porazdelite dve tretjini malin. Pokrijte z drugim delom dna in ga malce potisnite navzdol. Po njem porazdelite preostalo smetano in kolač za 2 uri postavite v hladilnik.

Tretjino preostalih malin pretlačite s preostalim vaniljevim sladkorjem. Cele sadeže porazdelite po kolaču in jih nakapajte s pirejem.

Čas priprave: približno 60 minut +hlajenje 2 uri.

Na kos: približno 510 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Preveri še recept za malinovo čokoladno torto

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?