Za ljubitelje mandljev ali za tiste, ki boste po tej sladici to postali...
Za 8 kosov potrebujete:
Za testo:
- 150 g beljakov
- 100 g sladkorja
- 50 g moke
- 150 g mletih mandljev
Za kremo:
- 5 rumenjakov
- 100 ml smetane
- 100 g sladkorja
- 150 g masla
Za okrasitev:
- nastrgano temno čokolado
Priprava:
1 Beljake penasto stepite s sladkorjem. Primešajte moko in mlete mandlje. Tortni model (premera 24 cm) obložite s papirjem za peko in vanj vlijte pripravljeno testo. Pogladite površino in testo približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se testo ohladi v modlu, nato pa ga prevrnite ven in odstranite papir. Testo vodoravno prerežite.
2 Rumenjake, smetano in sladkor penasto stepite nad vročo vodno kopeljo. Ko se ohladi, ji gladko vmešajte koščke zmehčanega masla.
3 Dve tretjini kreme razporedite po spodnjem delu testa in jo pokrijte z drugim. Nato celotno torto premažite s kremo, potresite z nastrgano čokolado in jo za 2 uri postavite v hladilnik. Nato jo zrežite na porcije.