Marelični kolač z robidami in mrvicami

8. 8. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Marelični kolač z robidami in mrvicami (foto: revija Čarovnija Okusa)
revija Čarovnija Okusa

Domače vzdušje ustvarite z domačimi sestavinami

Za 20 kosov potrebujete

  • 200 g stopljenega masla
  • 200 g sladkorja
  • 220 g gladke moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 3 razžvrkljana jajca
  • 2 žlici mleka
  • 200 g vaniljevega jogurta
  • 300 g polovičk marelic brez koščice in kože
  • 250 g robid

Za mrvice:

  • 50 g hladnega masla
  • 6 žlic moke
  • 4 žlice sladkorja
  • 1 žlico cimeta

Priprava

Pekač (20 x 30 cm) obložite s papirjem za peko. Ta se bo še lepše oprijel, če boste pekač prej namazali z maslom. Pečico segrejte na 180 stopinj.

Zmešajte maslo, sladkor, moko, pecilni prašek, jajca in mleko. Testo prelijte v model in ga pecite približno 25 minut. V vmesnem času pripravite mrvice in operite sadje. Kolač vzemite iz pečice, ga premažite z jogurtom in po njem razporedite sadje in mrvice. Pecite ga še približno 15–20 minut.

Jahta, ki jo je Armani oblikoval zase, ni podobna nobeni drugi

Kolač lahko postrežete topel ali hladen. V hladilniku je obstojen do nekaj dni.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na kos: približno 260 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 34 g.