Okusna malica s svinjino ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 1 žlico strte orientalske kumine
- 1 žlico mletega črnega popra
- 2 žlici morske soli
- 2 žlici gorčice
- 1 žlico sladkorja
- 2 žlici dimljene sladke paprike
- 1 žlico kisa
- 2 žlici sojine omake
- 2 stroka česna
- 500 g svinjine brez kože (pleče)
- 500 ml goveje juhe
- 300 g koščkov paradižnikov
- 2 čebuli
- 4 bagete
- 150 g solate
- 2 paradižnika
- koriander
Priprava:
1 Zmešajte vse začimbe in jih vtrite v meso. Skledo pokrijte s folijo za živila in meso za 24 ur postavite v hladilnik.
2 Meso dajte v pekač s pokrovom, prilijte juho in dodajte koščke paradižnikov. Čebulo zrežite na večje koščke in jih primešajte mesu. Pekač pokrjte in meso 3 ure pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
3 Meso vzemite iz omake in ga natrgajte na koščke. Omako prelijte v kozico in jo na nizki temperaturi pokuhajte do polovice. Bagete prerežite, jih obložite s solato, paradižniki, sesekljanim koriandrom in natrganim mesom. Na koncu prelijte z omako in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?