Sladica, ki očara tudi z videzom.
Sestavine:
Za žele:
- 250 g mešanih jagod
- 150 ml vode
- 15 g sladkorja v prahu
- 5 g Agartine Kotányi
Za kremo:
- 500 g mascarponeja
- 100 ml smetane
- 1 strok vanilje Kotányi
- 1/2 limone
Priprava:
1 Za žele segrejte vodo skupaj z Agartino ter kuhajte pod vretjem vsaj 2 minuti. Zmiksajte jagode, dodajte vodo z Agartino ter sladkor v prahu in dobro premešajte. Mešanico precedite in pustite, da se nekoliko ohladi.
2 Kozarce nagnite, jih napolnite z želejem ter jih nagnjene položite v pekač. Dajte jih na hladno in pustite, da se žele zgosti.
3 Za kremo najprej dobro zmešajte mascarpone, smetano ter sladkor v prahu. Dodajte limonin sok in semena iz vaniljevega stroka. Kremo dodajte v kozarce z želejem ter okrasite s svežimi jagodami.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa