Odličen slan domači prigrizek
Sestavine:
Testo:
- 160 g pirine polnozrnate moke
- 230 g ostre moke
- 1 kocka svežega kvasa
- 1 žlica medu
- 3 žlice olivnega olja
- 1 čajna žlica soli
- 160 ml mlačne vode
- 100 g črnih oliv
- 100 g mladega sira iz slanice
Ostalo: - 1 jajce
- 2 vejici rožmarina
- 40 g naribanega parmezana
Priprava:
Kocko kvasa razdrobimo v kozarec. Dodamo sol, prelijemo z mlačno vodo in premešamo, da se kvas raztopi. V skledo stresemo moko. Dodamo olivno olje, med, zdrobljeni mladi sir, grobo sesekljane črne olive in prelijemo s kvasnim pripravkom. Premešamo, da dobimo testno gmoto. Stresemo na delovno površino in dobro pregnetemo (8 minut). Hlebček testa postavimo nazaj v skledo, pokrijemo in pustimo počivati 30 minut. Testo razvaljamo na centimeter debelo, razrežemo na trakove, široke dva centimetra. Trakove nežno raztegnemo in povaljamo v roki. Nato jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z mešanico iz parmezana in rožmarina (rožmarinove vejice zrežemo na čim manjše delce). Mediteranske grisine zložimo s presledki na pekač in za 25 minut postavimo v pečico, ogreto na 185 stopinj.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem