Lepo sočna s koruzo, fižolom in čilijem
Za 4 osebe potrebujete
- 1 žlico oljčnega olja
- 300 g mletega mesa
- sol, poper
- mlet čili in sladko papriko
- po 250 g koruze, rdečega fižola, šampinjonov (pločevinka)
- 600 g kuhanega krompirja (olupljenega)
- po 100 g gavde in ementalca (v kosu)
- 100 g solatne kreme
- 2 žlici kečapa s čilijem
- 2 žlici sladko-pekoče čili omake
Priprava
V široki ponvi segrejte olje in na njem med mešanjem drobljivo popecite mleto meso. Začinite ga s soljo, poprom, mletim čilijem in papriko. Pustite, da se ohladi.
V večjem cedilu odcedite koruzo, fižol in šampinjone. Ohlajen krompir zrežite na rezine in jih denite v solatno skledo. Sir zrežite na kocke in ga skupaj s koruzo, fižolom in gobami primešajte krompirju.
Solatno kremo zmešajte s kečapom in čili omako. Mešanico primešajte solati. Na koncu dodajte še mleto meso. Solato začinite s soljo, poprom ter mletim čilijem in papriko. Solata naj pred serviranjem stoji približno 1 uro. Po želji jo okrasite z zelišči.
Čas priprave: približno 45 minut + mirovanje 1 ura.
Na osebo: približno 465 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 30 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija