Klasična jed, ki je ne gre zanemariti.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 en dan stari žemlji
- 200 ml mleka
- 600 g mlete teletine
- sol, sveže mleti pisani poper
- 1 žlico mlete sladke paprike
- 4 žlice olja
- 1 čebulo
- 500 g paradižnikov (pločevinka)
- 40 g moke
- nekaj vejic svežega timijana
Priprava:
1 Žemlje zrežite na koščke in jih namočite v mleku. Mesu primešajte sol, poper in sladko mleto papriko.
2 Ožemite žemlje in jih primešajte mesu. Z mokrimi rokami oblikujte kroglice in jih lahno povaljajte v moki.
3 V ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite kroglice. Nato jih vzemite iz ponve in shranite na toplem.
4 Na maščobi, ki je ostala, popražite sesekljano čebulo in primešajte paradižnike iz pločevinke. Potresite z moko, premešajte in kuhajte nekaj minut. Nato v omako položite še mesne kroglice in jih začinite s soljo, poprom in timijanom. Dušite jih še približno 20 minut. Postrezite jih z rižem.