Odlično kosilo, ki ga boste pripravile v samo 30ih minutah!
Za 4 osebe potrebujete
- 400 g mešanih gob
- 600 g svinjskih zrezkov
- 1 žlico olja
- 2 žlici masla
- sol, poper
- 350 g ozkih rezancev
- 100 ml belega vina
- 100 ml telečje osnove (iz kozarca)
- 200 g smetane
Priprava
Pečico segrejte na 100 stopinj (ventilatorsko na 80 stopinj). Gobe očistite in večje prepolovite. Meso oplaknite, osušite in ga nato zrežite na široke trakove. Mesne trakove z vseh strani 4 do 5 minut pecite na 1 žlici vročega olja. Nato jih začinite s soljo in poprom, vzemite iz ponve, zavijte v aluminijasto folijo in jih postavite v pečico.
Rezance skuhajte al dente v večji količini slane vode. Gobe 3 do 4 minute pecite na maščobi, ki je ostala po peki mesa, in jih začinite. Preložite jih v model za narastke in prav tako prestavite v pečico.
Tekočino, ki je ostala po peki gob, zalijte z vinom, telečjo osnovo in smetano. Pustite, da vse skupaj zmerno vre približno 5 minut in omako začinite s soljo in poprom. Sok, ki ga je izločilo meso, primešajte omaki in jo nakapajte po mesu in gobah, ki ste ju porazdelili po krožnikih. Po želji potresite s poprom. Testenine odcedite in jih ponudite zraven.
Čas priprave: približno 45 minut.
Na osebo: približno 730 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 62 g.
Novo na Metroplay: “Zdravstveno komuniciranje mora temeljiti na znanstvenih, preverljivih dejstvih!” | Mitja Vrdelja