Super recept, če vam doma ostaja kaj kurha.
Za približno 12 kosov potrebujete
• 1 žemljo od prejšnjega dne
• ½ bučke
• 1 korenček
• 1 čebulo
• 1 žličko masla
• 600 g mletega mesa
• 1 jajce
• 1 žličko gorčice
• sol, poper
• 30 g raztopljenega masla
Priprava
Žemljo namočite v mlačni vodi. Bučko in korenček na drobno naribajte. Čebulo sesekljajte, popražite na maslu in ohladite.
Mleto meso zmešajte z jajcem, zelenjavo, čebulo, gorčico ter ožeto in razdrobljeno žemljo. Maso solite in poprajte. Oblikujte 12 kroglic in jih na vročem maslu pecite 10 minut.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 160 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 2 g.
Novo na Metroplay: "Intuitivno prehranjevanje nima pravil, ima pa določene smernice" | Sanja Nartnik