Pita na malce drugačen način.
Za 4 – 6 kosov potrebujete:
- 200 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 100 g masla
- 1 rumenjak
- 4 jabolka
- sok 1 limone
- 400 g slivove marmelade
- 1 jajce
Priprava:
1. Moko in sladkor presejte. Dodajte koščke masla, rumenjak in 1 žlico vode. Zgnetite mehko in voljno testo, ga zavijte v folijo za živila in ga za 1 uro postavite v hladilnik.
2. Olupite jabolka, odstranite peščišče in sadje zrežite na majhne koščke. Nakapajte jih z limonovim sokom.
3. Testo razvaljajte 3 mm debelo in izrežite kroge. Po sredini razporedite slivovo marmelado, pustite pa 3 cm širokega praznega roba. Po marmeladi razporedite jabolka.
4. Robove testa zapognite čez nadev in testo premažite s stepenim jajcem. Pite položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 25 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa jih potresite s sladkorjem in postrezite.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem