Nabodala imamo res radi!
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g krompirja
- sol
- 2 čebuli
- 100 g masla
- 200 ml smetane
- sveže mleti poper
- 500 g brstičnega ohrovta
- 300 g slanine (rezine)
- 3 žlice olja
Priprava:
1 Olupljen krompir zrežite na majhne koščke, jih dajte v hladno slano vodo in skuhajte do mehkega. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in nato vse skupaj pretlačite. Začinite s soljo in poprom. Pire postavite na toplo.
2 Brstični ohrovt očistite in oplaknite ter ga 2 do 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato ga odcedite in ohladite v hladni vodi. Ponovno odcedite.
3 Na nabodala izmenjaje nataknite brstični ohrovt in rezine slanine. Začinite s soljo in poprom in nabodala popecite v teflonski ponvi. Postrezite s krompirjem.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem