Nabodala z brstičnim ohrovtom

3. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nabodala z brstičnim ohrovtom (foto: Profimedia)
Profimedia

Nabodala imamo res radi!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g krompirja
  • sol
  • 2 čebuli
  • 100 g masla
  • 200 ml smetane
  • sveže mleti poper
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 300 g slanine (rezine)
  • 3 žlice olja

Priprava:

1 Olupljen krompir zrežite na majhne koščke, jih dajte v hladno slano vodo in skuhajte do mehkega. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in nato vse skupaj pretlačite. Začinite s soljo in poprom. Pire postavite na toplo.

2 Brstični ohrovt očistite in oplaknite ter ga 2 do 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato ga odcedite in ohladite v hladni vodi. Ponovno odcedite.

3 Na nabodala izmenjaje nataknite brstični ohrovt in rezine slanine. Začinite s soljo in poprom in nabodala popecite v teflonski ponvi. Postrezite s krompirjem.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem