Nabodala so vedno dobra zamisel.
Za 4 osebe potrebujete:
Za maso:
- 1 majhno rumeno papriko
- 500 ml jogurta
- sveže mleti poper, sol
- 1 žličko dijonske gorčice
- 250 g svežih krušnih drobtin
- 5 žlic nastrganega parmezana
- 2 bučki
- 1 večji jajčevec
- 1 rdečo papriko
- olje
Priprava:
1 Rumeno popecite na žaru, jo nato olupite, odstranite semena in jo drobno sesekljajte. Nato ji primešajte jogurt, poper, sol in gorčico. V drugi skledi zmešajte parmezan in drobtine.
2 Bučki in jajčevec oplaknite, obrišite in zrežite na kocke. Rdečo papriko očistite in jo prav tako zrežite na kocke.
3 Kocke bučk in jajčevca povaljajte v marinadi in nato še v drobtinah. Skupaj s koščki paprik jih izmenjaje nataknite na nabodala.
4 Nabodala zlato ocvrite v vročem olju in jih odcedite na papirnati brisači. Postrezite s hladno omako in kruhom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?