Nad okusom boste navdušeni!
Za 6 oseb potrebujete:
- 2 čabati
- 1 šop koprca
- 1 šop peteršilja
- 1 strok česna
- pest orehov
- 100 ml smetane
- nastrgano lupinico 1 limone
- 50 g masla
- 1 jajce
- sol, sveže mleti poper
- timijan
- 2 fileja šarenke
Za solato:
- 800 g kuhanega krompirja
- 3 kuhane korenčke
- 100 g kislih kumaric
- 100 g graha
- 100 g majoneze
- 100 g jogurta
- sol, sveže mleti poper
- 2 žlici tekočine vloženih kumaric
Priprava:
1 Čabato zrežite na majhne kocke, jih razporedite po papirju za peko in jih približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 140 stopinj.
2 Oplaknite peteršilj in koprc ter ju drobno sesekljajte. Česen olupite in zrežite na tanke rezine. Orehe strite.
3 Zmešajte popečene kruhove kocke, zelišča, orehe, česen, limonino lupinico, jajce, ščepec soli in poper in nato še smetano. Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.
4 Fileta z obeh strani natrite s soljo in poprom. Timijanove lističe zatisnite v meso ribe. Na delovno površino položite en filet s kožo navzdol, po njem razporedite nadev in ga pokrijte z drugim filetom s kožo navzgor.
5 Povežite s kuhinjskim sukancem. V pekač dajte papir za peko in po njem razporedite koščke masla. V pekač nato položite ribo in jo približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.
6 Krompirjevo solato pripravite nekaj ur prej. Kuhan krompir zrežite na četrtine in jim primešajte sesekljan korenček, kisle kumarice in grah. Majonezi primešajte jogurt in tekočino vloženih kumaric. Začinite s soljo in poprom ter dobro vmešajte v solato. Solata naj v hladilniku stoji vsaj nekaj ur.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem