Nadevani paradižniki

2. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Nadevani paradižniki (foto: Profimedia)
Profimedia

Ljubitelji paradižnika bodo nad to jedjo navdušeni!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 velike ali 8 majhnih paradižnikov
  • 2 šalotki (olupljeni in drobno sesekljani)
  • 80 g trakov šunke
  • 6 žlic olivnega olja
  • 50 g odmrznjenega graha
  • 1 žlico sesekljane bazilike
  • 160 g kuhanih makaronov
  • 100 ml smetane
  • 80 g sira
  • 80 g drobno nastrganega parmezana
  • morsko sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Paradižnike operite in jih obrišite. Nato jim vodoravno odrežite pokrove. Z žličko izdolbite meso ploda. V ponvi segrejte 2 žlici olja in na njem popražite šalotke in šunko. Ves čas mešajte in vse skupaj zlato popražite na srednji temperaturi.

2 Dodajte izdolbene dele paradižnikov, grah, baziliko, kuhane testenine in smetano. Vse skupaj naj nekaj časa lahno vre, nato pa dodajte obe vrsti sira. Nekaj sira prihranite za konec. Mešanico začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte in postavite vstran.

3 Pečico segrejte na 180 stopinj. Lahno namastite model. Paradižnike nadevajte z mešanico in jih postavite v model. Potresite s sirom in jih nakapajte s preostalim olivnim oljem.

4 V pečici jih pecite približno 15 minut. Postrezite s svežo solato.

Fotografija: Profimedia

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"