Ohrovtova juha

24. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Ohrovtova juha (foto: Profimedia)
Profimedia

Pogrejte se z okusno juho!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 čebulo
  • 1 korenček
  • 100 g zelene
  • 2 stroka česna
  • 1 žlico masla
  • 1 žlico olja
  • 500 g krompirja
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • 1 l piščančje ali zelenjavne juhe
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 250 g ohrovta
  • 8 rezin slanine

Priprava:

1 Očistite čebulo, korenje, zeleno in česen ter vse skupaj drobno sesekljajte. V večji kozici segrejte maslo. Na njem med mešanjem približno 5 minut pražite vso sesekljano zelenjavo.

2 Dodajte koščke krompirja, začinite s soljo in poprom ter vse skupaj pražite še 5 minut. Prilijte juho, dodajte kumino, trakove polovice očiščenega ohrovta ter vse skupaj zavrite.

3 Juha naj lahno vre približno 20 minut. Nato jo pretlačite s paličnim mešalnikom, začinite s soljo in poprom, dodajte preostali sesekljani ohrovt in juho kuhajte še nekaj minut. Postrezite jo s praženo slanino.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?