Odlični ... No, prepričajte se sami ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g ohrovta
- 150 g manj mastnega mletega mesa (puranje ali piščančje)
- 2 stroka česna
- 1 čebulo
- sol in mlet poper
- 1 ščepec mlete kumine
- 1 ščepec nastrgane muškatnega oreščka
- 1 žlico jedilnega škroba
- 2–3 žlice mletih ovsenih kosmičev
- olje v pršilu
Priprava:
1. Liste ohrovta temeljito operite, jih prepolovite in do mehkega skuhajte v slani vodi. Nato jih odcedite, jih pustite, da se ohladijo, in nato sesekljajte. Primešajte jih mesu.
2. Masi dodajte še soljen, iztisnjen česen in sesekljano čebulo ter jo začinite s poprom in drugimi zelišči. Dodajte še z vodo umešan škrob in ovsene kosmiče ter vse skupaj dobro pregnetite.
3. Z vlažnimi rokami iz mase oblikujte manjše polpete, jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih popršite z oljem. Pečico segrejte na 180 stopinj in polpete pecite 30 do 35 minut.
Postrezite s praženim krompirjem in sesekljano mlado čebulo.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem