Prileže se k mesu in ribam.
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 4 stroke česna
- po 1 rdečo in rumeno papriko
- 1 srednje veliko bučko
- 1 majhen jajčevec
- po 2 vejici rožmarina in timijana
- 8 žlic oljčnega olja
- 2 žlici zeliščnega kisa,
- sol
- poper
Priprava
Čebulo olupite in narežite na kolute. Česen olupite in narežite na polovice ali rezine. Pripravite zelenjavo. Papriko narežite na krhlje, bučko in jajčevec pa z nožkom za lupljenje na tanke rezine. Zelišča oplaknite in osušite.
Oljčno olje, zeliščni kis, sol in poper zmešajte v plitvi skodelici in dodajte zelišča. Zelenjavo zmešajte z marinado in pokrito marinirajte približno 1 uro.
Zelenjavo odcedite in naložite v aluminijasto posodice za žar. Na vročem žaru jo pecite 8 do 10 minut in jo vmes večkrat premešajte. Zelenjavo začinite s soljo in poprom ter po želji okrasite z zelišči. Marinado, ki ostane, uporabite za meso ali solatni preliv.
Čas priprave približno 85 minut.
Na osebo približno 100 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 3 g.