Čiščenje olja, ki je poškropilo kuhinjske elemente in stene, je zagotovo najmanj zabaven del kuhe, med cvrtjem pa nam lahko olje uniči oblačila ali nas opeče po koži. Če se soočate z vsemi temi težavami, tukaj je odličen trik, ki ga lahko uporabite naslednjič, ko boste pripravljali hrano.
Najverjeteneje običajno vlijete olje v ponev in jo nato postavite na štedilnik.
Ne spreglejte:
- Kako poskrbeti, da bo piščančje meso sočno in mehko? Pomagajte si s to poceni in preprosto sestavino
- Peki razkrivajo svojo skrivnost: s tem poceni in preprostim trikom bo vaš domači kruh boljši kot kadarkoli
Namesto tega poskusite najprej dobro segreti prazno ponev. Ko je vroča, dodajte olje in ga segrejte do temperature, ki je potrebna za cvrtje (približno 170 stopinj). Preden pa v tako segreto olje položite hrano in ga rahlo posolite.
Trik je v tem, da v vroče olje v ponvi dodate le ščepec soli, dokler se ne začne peniti ali tvoriti mehurčkov.
Ne dodajte preveč soli, saj boste pokvarili okus hrane.
Vir: allrecipes.com
Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit