Kako poskrbeti, da olje med cvrtjem ne bo pršilo naokrog? Pomagajte si s to poceni in preprosto sestavino

14. 12. 2024
Deli
Kako poskrbeti, da olje med cvrtjem ne bo pršilo naokrog? Pomagajte si s to poceni in preprosto sestavino (foto: Profimedia)
Profimedia

Čiščenje olja, ki je poškropilo kuhinjske elemente in stene, je zagotovo najmanj zabaven del kuhe, med cvrtjem pa nam lahko olje uniči oblačila ali nas opeče po koži. Če se soočate z vsemi temi težavami, tukaj je odličen trik, ki ga lahko uporabite naslednjič, ko boste pripravljali hrano.

Najverjeteneje običajno vlijete olje v ponev in jo nato postavite na štedilnik.

Ne spreglejte: 

Namesto tega poskusite najprej dobro segreti prazno ponev. Ko je vroča, dodajte olje in ga segrejte do temperature, ki je potrebna za cvrtje (približno 170 stopinj). Preden pa v tako segreto olje položite hrano in ga rahlo posolite.

sol, hrana, juha, presoljeno, meso
Profimedia

Trik je v tem, da v vroče olje v ponvi dodate le ščepec soli, dokler se ne začne peniti ali tvoriti mehurčkov.

Ne dodajte preveč soli, saj boste pokvarili okus hrane.

Vir: allrecipes.com

Nutricionistka ju močno odsvetuje: ti 2 vrsti mesa sta glavna krivca, ki povzročata maščobne obloge na trebuhu

Novo na Metroplay: Če v svoj dan uvedete večerno raztezanje, boste naredili ogromno zase | LUŠTno je biti fit

Pokazala svoje 9 m² veliko stanovanje, splet se sprašuje: Kako je to mogoče?