Okusna sladica za razvajanje brbončnic ...
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 6 jajc
- 180 g sladkorja
- 130 g moke
- ½ zavitka pecilnega praška
- maščobo in moko za model
Za nadev:
- 200 g masla
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g mletih orehov
- 3 žlice ruma
- 2 žlici kakava
Za okrasitev:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 80 g masla
- polovičke orehov
Priprava:
1 Najprej pripravite testo. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite s sladkorjem in dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Beljake stepite v trd sneg. Testu dodajte del snega, premešajte in dodajte še preostali sneg. Testo vlijte v namaščen in pomokan pekač ter ga 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 do 180 stopinj.
2 V tem času pripravite nadev. Maslo penasto stepite s sladkorjem. Dodajte kakav, mlete orehe in rum in vse skupaj dobro premešajte. Čokolado in maslo stopite nad vročo vodno kopeljo in ju gladko zmešajte.
3 Nadev porazdelite po ohlajenem testu in ga prelijte s čokoladno glazuro. Ko se ta delno posuši, po njej razporedite polovičke orehov in kolač zrežite na kocke.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija