Slastne za brčice obliznit!
Za 12 kosov potrebujete
- 2 jajci
- 250 ml mleka
- 50 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 250 g moke
- pol zavitka pecilnega praška
- sol
- 50 g tekočega masla
- 3 jabolka
- približno 4 žlice nevtralnega olja za peko
- 100 ml javorovega sirupa
- po želji sladkor v prahu
Priprava
Ločite rumenjake od beljakov. Penasto stepite rumenjake, mleko, sladkor in vaniljev sladkor. Dodajte še moko in pecilni prašek ter pustite maso stati približno 30 minut.
Beljakom dodajte 1 ščepec soli in iz njih stepite čvrst sneg. Testu primešajte najprej tekoče maslo, nato pa še sneg beljakov. Jabolka operite, jih zrežite na četrtine, odstranite peščišče in vsak krhelj pahljačasto zarežite na tanke rezine.
V teflonski ponvi po posameznih porcijah segrejte olje in v ponvi specite palačinke (posamično iz približno 60 g testa) in vsako obložite s po 1 jabolčno pahljačo. Palačinke zlato rjavo popecite z obeh strani in jih po peki shranite v topli pečici (približno 85 stopinj). Ko jih boste postregli, jih nakapajte z javorjevim sirupom in potresite s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.
Na kos: približno 170 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 26 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?