Pa dober tek!
Za 4 osebe potrebujete
• 250 g zamrznjenega listnatega testa
• 1 rumenjak
• 3 žlice naribanega ementalca
• 1 žličko sladke paprike v prahu
• sol
• 1 čebulo
• 2 stroka česna
• 100 g gomoljne zelene
• 1 korenček
• 2 žlici olivnega olja
• 1 žlico paradižnikove mezge
• približno 500 ml juhe
• 800 g paradižnika
• sladkor
• škrob
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Odtaljeno testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Rumenjak razžvrkljajte z 2 žlicama vode in z njim premažite testo. Testo posujte s sirom, papriko v prahu in soljo. Prepognite ga na pol in ga na rahlo razvaljajte. Ponovno ga premažite z rumenjakom in nato zrežite na trakove. Trakove spiralasto zvijte in jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pecite od 15 do 20 minut.
Čebulo, česen, zeleno in korenje na drobno narežite ter na vročem olju pražite od 2 do 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in juho ter zavrite. Pripravite paradižnike, jih narežite na koščke in primešajte juhi. Juho kuhajte 30 minut.
Juho zmeljite s paličnim mešalnikom in pretlačite skozi cedilo. Ponovno jo zavrite in začinite s soljo in sladkorjem. Juho po potrebi zgostite s škrobom ali razredčite z malo juhe ali vode. Juho postrezite s palčkami.
Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 25 g.