Paradižnikova juha s pikantnimi palčkami

23. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Paradižnikova juha s pikantnimi palčkami
Paradižnikova juha s pikantnimi palčkami

Pa dober tek!

Za 4 osebe potrebujete

• 250 g zamrznjenega listnatega testa

• 1 rumenjak

• 3 žlice naribanega ementalca

• 1 žličko sladke paprike v prahu

• sol

• 1 čebulo

• 2 stroka česna

• 100 g gomoljne zelene

• 1 korenček

• 2 žlici olivnega olja

• 1 žlico paradižnikove mezge

• približno 500 ml juhe

• 800 g paradižnika

• sladkor

• škrob

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Odtaljeno testo na pomokani površini na tanko razvaljajte. Rumenjak razžvrkljajte z 2 žlicama vode in z njim premažite testo. Testo posujte s sirom, papriko v prahu in soljo. Prepognite ga na pol in ga na rahlo razvaljajte. Ponovno ga premažite z rumenjakom in nato zrežite na trakove. Trakove spiralasto zvijte in jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pecite od 15 do 20 minut.

Čebulo, česen, zeleno in korenje na drobno narežite ter na vročem olju pražite od 2 do 3 minute. Dodajte paradižnikovo mezgo in juho ter zavrite. Pripravite paradižnike, jih narežite na koščke in primešajte juhi. Juho kuhajte 30 minut.

Je Hrvaška boljša izbira kot Grčija ali Španija? "Plaže so lepše, a počutiš se kot bankomat"

Juho zmeljite s paličnim mešalnikom in pretlačite skozi cedilo. Ponovno jo zavrite in začinite s soljo in sladkorjem. Juho po potrebi zgostite s škrobom ali razredčite z  malo juhe ali vode. Juho postrezite s palčkami.

Čas priprave: približno 1 ura 10 minut.

Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 10 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 25 g.