Jed boste pripravili večkrat...
Za 4 osebe potrebujete:
Za testenine:
- 200 g moke
 - 3 jajca
 - ½ žličke kurkume
 - 2 pesti špinačnih listov
 - 200 g rikote
 - sol
 
Za juho:
- 2 žlici olivnega olja
 - 1 čebulo
 - 4 majhne korenčke
 - 1 l zelenjavne juhe
 - 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
 - 200 g zamrznjenega graha
 - sol, sveže mleti črni poper
 - 20 listov bazilike
 - parmezan
 
Priprava: 
1 V skledi zmešajte presejano moko z jajci, dodajte kurkumo in zamesite trdno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga pustite počivati približno 15 minut.
2 V ponvi prepražite drobno sesekljano špinačo. Pustite, da se ohladi, nato primešajte rikoto in mešanico začinite s soljo.
3 Testo tanko razvaljajte, izrežite kvadrate (približno 7 x 7 cm) in na vsakega dajte žlico nadeva. Zatisnite nasprotne vogalčke testa, jih stisnite in rahlo zasukajte.
4 V velikem loncu segrejte olje, na njem popražite drobno sesekljano čebulo, sesekljano korenje in prilijte juho.
5 Dodajte paradižnik, juho pustite vreti približno 1 minuto, nato dodajte grah in juho začinite s soljo in poprom.
6 Na koncu dodajte lističe bazilike in testenine. Kuhajte jih približno 4 minute, dokler ne priplavajo na površje. Juho postrezite s parmezanovimi ostružki in s svežim kruhom.
                
            


                            

