Jed boste pripravili večkrat...
Za 4 osebe potrebujete:
Za testenine:
- 200 g moke
- 3 jajca
- ½ žličke kurkume
- 2 pesti špinačnih listov
- 200 g rikote
- sol
Za juho:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebulo
- 4 majhne korenčke
- 1 l zelenjavne juhe
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 200 g zamrznjenega graha
- sol, sveže mleti črni poper
- 20 listov bazilike
- parmezan
Priprava:
1 V skledi zmešajte presejano moko z jajci, dodajte kurkumo in zamesite trdno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga pustite počivati približno 15 minut.
2 V ponvi prepražite drobno sesekljano špinačo. Pustite, da se ohladi, nato primešajte rikoto in mešanico začinite s soljo.
3 Testo tanko razvaljajte, izrežite kvadrate (približno 7 x 7 cm) in na vsakega dajte žlico nadeva. Zatisnite nasprotne vogalčke testa, jih stisnite in rahlo zasukajte.
4 V velikem loncu segrejte olje, na njem popražite drobno sesekljano čebulo, sesekljano korenje in prilijte juho.
5 Dodajte paradižnik, juho pustite vreti približno 1 minuto, nato dodajte grah in juho začinite s soljo in poprom.
6 Na koncu dodajte lističe bazilike in testenine. Kuhajte jih približno 4 minute, dokler ne priplavajo na površje. Juho postrezite s parmezanovimi ostružki in s svežim kruhom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?