Hitro pripravljena juha, odlična za vegetarijance
Za 4 osebe potrebujete
- 200 g stročjega fižola (iz pločevinke)
- 1 veliko čebulo (kocke)
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 sesekljana stroka česna
- 150 ml paradižnikovega pireja
- 750 ml sesekljanih paradižnikov (iz pločevinke)
- 300 ml vroče zelenjavne juhe
- sol
- mleti poper
- 400 g svežih tortelinov (na primer s špinačnim nadevom)
- nekaj lističev bazilike za okrasitev
Priprava
Fižolu odlijte vodo, ga operite pod hladno vodo in ga odcedite. Čebulo stekleno popražite, dodajte česen ter vse skupaj popecite. Nato dodajte še paradižnikov pire, sesekljane paradižnike in juho. Juho zavrite, jo začinite s soljo in poprom ter jo kuhajte približno 10 minut.
Torteline skuhajte al dente po navodilih z embalaže. V juho denite fižol in torteline, jo malce segrejte in postrezite. Okrasite še z baziliko.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 500 kcal, beljakovine: 15 g, maščobe: 13 g, ogljikovi hidrati: 80 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?