Pečen losos s porom in rdečim vinom

3. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečen losos s porom in rdečim vinom (foto: Profimedia)
Profimedia

Losos z zdravimi maščobami...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g lososa
  • 3 žlice olivnega olja
  • sol, poper
  • 300 g šalotk
  • 1 por
  • 200 ml rdečega vina
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 klinčke
  • 100 g pistacij
  • 1 glavo solate Frisée
  • sok 1 limone

Priprava:

1 Lososa oplaknite in osušite, ga zrežite na 8 enakih kosov in jih nakapajte z 2 žlicama olivnega olja ter začinite s soljo in poprom. Olupite šalotke, očistite por in oboje zrežite na 12 kolesc.

2 Vino zlijte v kozico, dodajte sladkor, klinčke, sol in poper ter tekočino pokuhajte do polovice. Nato dodajte šalotke, jih pustite lahno vreti 15 minut in nato dodajte še por in ga pustite vreti 5 minut.

3 V teflonski ponvi popražite sesekljane pistacije, kose lososa pa z obeh strani rjavo popecite v lahno naoljeni rebrasti ponvi.

4 Oplaknite solato, jo odcedite in natrgajte koščke v skledo. Dodajte preostalo olje in limonov sok ter solato začinite s soljo in poprom. Lososa postrezite s šalotko, porom in solato in jed potresite s pistacijami.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?