Pečene piščančje kračke na kislem zelju

23. 11. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pečene piščančje kračke na kislem zelju (foto: Profimedia)
Profimedia

Kisli vitamini s piščancem...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 700 g piščančjih kračk
  • sol, sveže mleti črni poper
  • mleto sladko papriko
  • 400 g kislega zelja
  • 2 čebuli
  • sladkor
  • kumino
  • 60 g masti
  • svež timijan za okrasitev
  • grobo mleto sol

Priprava:

1 Očistite kračke, jih dajte v skledo ter jih začinite s soljo, poprom in mleto sladko papriko. Dobro premešajte.

2 Kislo zelje sesekljajte in ga razporedite po pekaču, prekrijte ga z rezinami čebule, potresite s sladkorjem in celo kumino ter povrh potresite s koščki masti. Na vrh položite piščančje kračke in prilijte malo vode. Pekač pokrijte in vse skupaj približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. 10 minut pred koncem peke odstranite pokrov in jed zlato zapecite.

3 Jed okrasite s svežim timijanom in grobo mleto soljo ter zraven postrezite kuhan krompir s peteršiljem.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?