Kisli vitamini s piščancem...
Za 4 osebe potrebujete:
- 700 g piščančjih kračk
- sol, sveže mleti črni poper
- mleto sladko papriko
- 400 g kislega zelja
- 2 čebuli
- sladkor
- kumino
- 60 g masti
- svež timijan za okrasitev
- grobo mleto sol
Priprava:
1 Očistite kračke, jih dajte v skledo ter jih začinite s soljo, poprom in mleto sladko papriko. Dobro premešajte.
2 Kislo zelje sesekljajte in ga razporedite po pekaču, prekrijte ga z rezinami čebule, potresite s sladkorjem in celo kumino ter povrh potresite s koščki masti. Na vrh položite piščančje kračke in prilijte malo vode. Pekač pokrijte in vse skupaj približno 50 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. 10 minut pred koncem peke odstranite pokrov in jed zlato zapecite.
3 Jed okrasite s svežim timijanom in grobo mleto soljo ter zraven postrezite kuhan krompir s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?