Bučke so naravnost odlične - v raznih kombinacijah!
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 majhne bučke
- olivno olje
- sol, sveže mleti črni poper
- pest mlade špinače
- pest svežih lističev bazilike
- 110 g kremnega smetanovega namaza
- 1 žlico sesekljanega peteršilja
- 1 žlico sesekljanega koprca
- 1 strok česna
- 1 mlado čebulo
Priprava:
1 Bučke operite in jih po dolgem zrežite na tanke rezine. Z obeh strani jih premažite z oljem in začinite s soljo in poprom. Z vsake strani jih v lahno naoljeni ponvi pecite po 4 minute. Po peki naj se ohladijo.
2 Oplaknite špinačo in baziliko. Špinači odrežite stebla. V skledi zmešajte sir, peteršilj, koprc, strt česen in kolesca mlade čebule. Mešanico začinite s soljo in poprom.
3 Pripravljen nadev razporedite po rezinah bučk in jih zvijte skupaj z listom špinače in bazilike.
Foto: Profimedia