Ko boste prebrali, za kaj vse so uporabni peclji paprik, jih ne boste nikoli več zavrgli.
Paprike imajo številni koristi na naše zdravje: med drugim nas založijo s pomembnimi vitamini in minerali, zagotavljajo nam vlaknine ter obogatijo mnoge jedi. Ko jih pripravljamo, peclje navadno odstranimo in zavržemo. Ravno to pa je velika napaka.
Ne spreglejte:
- Bodite pozorni: ta nenavaden znak na jeziku nakazuje, da bi se morali izogibati kavi
- Stari Grki so pravili, da je to najbolj zdravilna rastlina na svetu: ščiti pred rakom, skrbi za zdravo prebavo in krepi imunski sistem
- Nikoli ne bi smeli ignorirati teh znakov, saj kažejo na krvni strdek!
Peclji paprik res niso primerni za uživanje, a imajo bogat okus in se jih lahko uporabi za izboljšanje jedi. Tudi, ko bo sezona paprik minila, boste lahko uživali v njihovem okusu s pomočjo pecljev.
Namesto da jih zavržete, jih stresite v vrečko in jih pospravite v zamrzovalnik. Ko pride zima, vzemite peclje iz zamrzovalnika in jih dodajte hrani, ki jo pripravljate. Pred uživanjem jih odstranite.
Vir: krstarica.com
- Preberite si še: Ta jed, ki so jo pripravljale že naše babice, vas založi z vitamini in minerali ter poskrbi za zdravo prebavo, priprava pa vam vzame le 30 minut