Perutničke z ingverjem

11. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Perutničke z ingverjem (foto: Profimedia)
Profimedia

Ingver se kot dodatek res odlično obnese.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g perutničk
  • 5 majhnih čebul
  • 100 g svežega ingverja
  • 2 čilija
  • 4 žlice temne sojine omake
  • 5 žlic medu
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • 5 vejic rožmarina
  • 400 g češnjevih paradižnikov

Priprava:

1 Oplaknite meso in ga otrite do suhega. Olupite čebulo in ingver. Čebulo drobno sesekljajte, ingver pa drobno nastrgajte. Očistite čilija in ju drobno sesekljajte.

2 V skledi zmešajte sesekljano čebulo, ingver, čili, sojino omako, med, olje, sol in iglice rožmarina. Perutničke položite v marinado, dobro premešajte in za nekaj ur, lahko pa tudi čez noč, postavite v hladilnik.

3 Perutničke vzemite iz marinade in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pet minut pred koncem peke, okoli njih razporedite oplaknjene paradižnike. Postrezite s pomako iz kisle smetane.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem