Ingver se kot dodatek res odlično obnese.
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g perutničk
- 5 majhnih čebul
- 100 g svežega ingverja
- 2 čilija
- 4 žlice temne sojine omake
- 5 žlic medu
- 4 žlice olivnega olja
- sol
- 5 vejic rožmarina
- 400 g češnjevih paradižnikov
Priprava:
1 Oplaknite meso in ga otrite do suhega. Olupite čebulo in ingver. Čebulo drobno sesekljajte, ingver pa drobno nastrgajte. Očistite čilija in ju drobno sesekljajte.
2 V skledi zmešajte sesekljano čebulo, ingver, čili, sojino omako, med, olje, sol in iglice rožmarina. Perutničke položite v marinado, dobro premešajte in za nekaj ur, lahko pa tudi čez noč, postavite v hladilnik.
3 Perutničke vzemite iz marinade in jih položite v pekač, obložen s papirjem za peko. 30 minut jih pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pet minut pred koncem peke, okoli njih razporedite oplaknjene paradižnike. Postrezite s pomako iz kisle smetane.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem