Rdeča pesa pomaga ohranjati vitalnost srca in ožilja...
Za 4 osebe potrebujete:
- 250 g pese
- sol, sveže mleti črni poper
- ½ žličke sladkorja v prahu
- 60 g drobno nastrganega hrena
- lupinico 1 limone
- 150 g pasirane skute
- 2 žlici kisle smetane
- 2 redkvici
- olivno olje
- 1 posodico kalčkov vodne kreše
- rukolo za dekoracijo
Priprava:
1 Peso temeljito operite in jo zavijte v aluminijasto folijo. Položite jo v pekač in jo približno 60 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj (odvisno od velikosti pese). Previdno jo odvijte iz folije in počakajte, da se ohladi. Nato jo olupite, grobo nastrgajte in primešajte sol, poper, sladkor, 2/3 hrena in limonino lupinico. V manjši skledi zmešajte skuto, kislo smetano in preostali hren.
2 Na vsak krožnik položite okrogel okvir in ga napolnite s pesino mešanico. Nato previdno odstranite model in tatarec okrasite s kremo. Očistite redkvice in jih narežite na tanka kolesca. Nakapajte jih z olivnim oljem, premešajte in razporedite okoli tatarca. Okrasite s kalčki vodne kreše. Zraven popecite popečene rezine kruha.
Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"