Okusna rižota, ki je kot nalašč za kosilo ...
Za 2 osebi potrebujete:
- 2 žlici olivnega olja
- 1 strok česna
- 1 šalotko
- 150 g riža
- 100 ml belega vina
- 1 l zelenjavne juhe
- sol, sveže mleti poper
Za pesto:
- 100 g peteršilja
- 1 žlico sesekljanih lešnikov
- 150 ml olivnega olja
- 1 žlico nastrganega parmezana
In še:
- 100 g paradižnikov
- 50 g masla
- parmezan
- lističe peteršilja
Priprava:
1 V naoljeni kozici stekleno popražite sesekljan česen in šalotko. Dodajte riž in ga malce popražite. Prilijte vino in ga pokuhajte. Nato postopoma dolivajte vročo juho in jo pred vsakim naslednjim odmerkom pokuhajte do konca. Začinite s soljo in poprom.
2 Peteršilj, lešnike, olje in parmezan gladko sesekljajte v pesto.
3 Pesto in kocke paradižnikov primešajte rižoti. Segrejte. Na koncu dodajte kocke masla in nastrgan parmezan. Okrasite s svežimi lističi peteršilja.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?