Domača pica je najboljša pica!
Za 8 kosov potrebujete:
Za testo:
- 20 g svežega kvasa
- 1 žličko sladkorja
- 250 g moke + moko za posipanje
- ½ žličke soli
- 4 žlice olivnega olja
Za nadev:
- 100 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 125 g mocarele
- 100 g češnjevih paradižnikov
- 200 g klobase
- 1 čebulo
- olivno olje
- sol, sveže mlet barvit poper
- svežo baziliko
Priprava:
1 Kvas nadrobite v 170 ml mlačne vode in dodajte še sladkor. Premešajte in pustite vzhajati 10 do 15 minut na toplem.
2 Zmešajte moko, sol in olje. Nato dodajte kvašeno mešanico in zgnetite mehko in voljno testo. Delovno površino lahno potresite z moko, nanjo položite testo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in ga pustite vzhajati 5 minut.
3 Testo na pomokani delovni površini razvlecite v tanjšo pico z višjimi robovi.
4 Prenesite ga v pekač, po njem razporedite koščke paradižnika iz pločevinke, jih obložite z rezinami mocarele, prepolovljenimi češnjevimi paradižniki ter rezinami klobase in čebule. Potresite s soljo in poprom in nakapajte z oljem. Pečico približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 250 stopinj. Pred serviranjem jo potresite z baziliko.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem