Odličen namaz za ljubitelje pikantnega...
Za 8 porcij potrebujete:
- 200 g rdeče leče
- 1 veliko čebulo
- 3 stroke česna
- 2 velika paradižnika
- olivno olje
- ½ žličke strte kumine
- drobtine
- ščepec kajenskega popra ali čilija
- pest sesekljanega peteršilja
Priprava:
1 Oplaknite lečo in jo stresite v kozico. Prilijte vodo in lečo skuhajte do mehkega. Sol dodajte proti koncu kuhanja.
2 Kuhano lečo odcedite. Čebulo in česen olupite in ju drobno sesekljajte. Oplaknite paradižnika, ju prepolovite in odstranite semenje ter ju zrežite na majhne kocke.
3 V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulo in česen. Dodajte kumino in jo malce popražite.
4 Nato primešajte kocke paradižnika in lečo. Vse skupaj podušite, dodajte malo drobtin in mešanico začinite s soljo in kajenskim poprom ali čilijem. Mešanico pretlačite s paličnim mešalnikom in namazu na koncu dodajte sesekljan peteršilj.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?